All season banden

All Season Banden, 4 seizoenen banden, all weather banden

De all season banden, ook wel vier seizoenen banden of all weather banden genoemd, zijn als het ware een combinatie van winterbanden en zomerbanden. Aan de ene kant hebben ze eigenschappen die van pas komen tijdens de warme / droge dagen, maar de all season banden beschikken ook over goede eigenschappen voor navigeren op een nat en koud wegdek. Daardoor kunnen de all season banden het hele jaar door worden gebruikt. Dat is gelijk het grootste voordeel van de 4 seizoenen band.

Dit type band is weliswaar niet ontwikkeld voor besneeuwde wegen, zoals winterbanden. Toch hebben all season banden tijdens de gure winterdagen aanzienlijk meer grip dan zomerbanden. Omdat onze winters niet extreem koud zijn en de zomers niet overdreven warm, is de all weather band vaak een uitstekende keuze voor gebruik in Nederland.

In onze all season banden webshop vindt u de modellen van alle bekende merken in alle gangbare maten. Mocht u de juiste band toch niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op. Bestel nu direct uw banden goedkoop online!

All season band materiaal

Het materiaal en profiel maken de all season band een echte all rounder.

Speciale rubbermix

Het gebruikte rubber van de all season band is een mix van de zomer- en wintervariant. Daarom ligt de hardheid van de band ook in het midden van beide type banden. Winterbanden zijn doorgaans zachter bij kou, terwijl zomerbanden juist hard zijn voor maximale grip op het wegdek. De 4 seisoenen band is dus een mooi compromis. Daardoor zijn ze zuiniger dan winterbanden, maar slijten ze wel net iets harder dan zomerbanden.

Profiel van all season banden

Ook het profiel van de all season banden is een compromis van winter en zomer. Hoewel verschillende fabrikanten verschillende profielen gebruiken, komen ze in grote lijnen wel overeen. Door het specifieke all weather profiel heeft u het hele jaar door maar één set banden nodig. Handig en voordelig!

Voordelen van all season banden

Het grootste voordeel is natuurlijk dat de door het eerder genoemde profiel en materiaalgebruik de band het hele jaar door gebruikt kan worden. Daardoor hoeft u dus niet twee keer per jaar de banden te wisselen.

De voordelen van all season banden op een rijtje:

  • Nooit meer banden wisselen. Er gaan pas nieuwe onder als de oude 4 seizoenen banden zijn versleten.
  • Meer grip op natte wegen tijdens de koude wintermaanden, dan bij een zomerband het geval is.
  • Geen opbergruimte nodig voor de extra bandenset.
  • 99% van onze all season banden hebben zowel M+S als het 3PMSF-symbool (Three Peak Mountain Snow Flake, Alpine- of sneeuwvlok symbool)
  • Ideale band als u niet veel rijdt.

De nadelen van All season banden

Het geldende advies luidt nog steeds om gebruik te maken van aparte winterbanden en zomerbanden. Simpelweg om het feit dat deze banden speciaal ontworpen zijn voor de weersomstandigheden van het desbetreffende seizoen. In sommige landen is het dan ook verplicht om tijdens de koude periode winterbanden te gebruiken. Daar worden de all season banden vaak niet goed gekeurd als alternatief voor de winterband. Mits ze de 3PMSF symbool hebben.

De nadelen van all season banden op een rijtje:

  • Een winterband heeft meer grip in de sneeuw en bij een ijzig wegdek.
  • De slijtage van all season banden is in de zomer hoger dan bij zomerbanden.
  • Bij all season banden is er zowel in de zomer als in de winter een aangepaste rijstijl nodig in verhouding tot echte zomer- en winterbanden.
  • Ze zijn niet verkrijgbaar voor elk type auto.

A/S en M+S codering

Een all season band is, naast het profiel, te herkennen aan de A/S codering op de band. Vaak plaatsen de fabrikanten nog wat extra symbolen (regen, zon enz.) om te benadrukken dat de band voor alle seizoenen kan worden gebruikt.

Op de meest all season banden is ook de M+S codering te vinden. Dat geeft aan dat de band geschikt is voor modder en sneeuw. Dat wil nog niet zeggen dat de band ook geschikt is voor stevige winterse condities. Daarvoor moet er ook nog een sneeuwvlokje aan de codering zijn toegevoegd. Als deze er bij staat, voldoet de band aan de minimale eisen voor gebruikt in de sneeuw. Deze toevoeging is belangrijk voor landen waar winterbanden verplicht zijn.

m + s codering all season band
M+S codering all seasonband inclusief sneeuwvloksymbool.

All season band verplicht in Duitsland (Oostenrijk)

In Duitsland zijn winterbanden verplicht. Dat is iets om rekening mee te houden wanner u met de auto naar de oosterburen vertrekt. Is het dan toegestaan om de all season banden er onder te laten zitten? Ja, mits de band is voorzien van de M+S codering inclusief het sneeuwvloksymbool.

Beschikbare maten

De all season banden zijn beschikbaar in een brede range maten. De meest voorkomende banden maten in dit segment zijn:

Kwaliteit en merken

Bandentaxi heeft een grote keuze in all season banden van bekende merken. In onze online shop vindt u onder andere de volgende type 4 seizoenen banden: Michelin Crosslimate, Bridgestone A005, Continental Allseasoncontact, Goodyear Vector-4s G2, Vredestein Quatrac 5, Hifly All-Turi 221, Hankook Allseason, Nexen Nblue 4 season en Novex All Season. Omdat de all weather banden iets sneller kunnen slijten, is het van belang om een duurzame band te kopen van hoge kwaliteit. Wij kunnen u goed in adviseren.

Wel of geen all season banden?

Uiteindelijk is dat een keuze die u alleen zelf kunt maken. Welke band u ook kiest, u kunt er op vertrouwen dat u de banden snel in huis heeft en dat ze vakkundig worden gemonteerd door bandentaxi

Goedkoop online bestellen en montageservice?

Op bandentaxi.nl bestelt u de all season banden gemakkelijk online. Kiest voor onze (doorgaans gratis) montageservice? Dan worden de banden op locatie gemonteerd en gebalanceerd. Wij komen naar de locatie die u het beste uitkomt en op het tijdstip dat u het beste schikt. Wij werken zeven dagen per week. Onze mobiele bandenservice is vooral te vinden in de regio: Barendrecht, Rotterdam, Zwijndrecht, Ridderkerk en Capelle aan den IJssel.

Meer informatie

Hebt u nog vragen over de all season banden of bent u op zoek naar een band die u niet direct terugvindt in de webshop? Neem dan gerust contact met ons op. We kunnen u vaak toch van dienst zijn.