Nieuws

Elektrische auto nóg milieuvriendelijker met de juiste winterbanden

Met het toenemend milieubewustzijn kijken we anders naar auto’s. Behalve goede looks, rijcomfort en een goede veiligheid op de weg, vinden we het ook belangrijk dat onze auto duurzaam is. Langzaam maar zeker verliest de aloude benzine- of dieselauto terrein en wordt de elektrische auto steeds populairder. Logisch, want elektriciteit kan groene worden opgewekt en is stukken beter dan fossiele brandstoffen.

Bestuurders van een elektrische auto zijn dus goed bezig. Toch is er, ook met een elektrische auto, nog meer winst te behalen. Niet elke automobilist beseft hoe groot de impact van de banden is op de milieuvriendelijkheid van de auto. De juiste winterbanden kunnen een enorm verschil maken in het aantal kilometers dat je kunt rijden. Dat geldt voor fossiele voertuigen, maar net zo goed voor elektrische auto’s. De zuinigheid van de winterbanden kan de actieradius van je elektrische auto sterk vergroten. Dat betekent dat je verder komt en minder vaak de auto hoeft op te laden.

Maar ja, die bandenwissel. Dat is altijd zo’n gedoe. Je moet een afspraak maken met de garage en vaak zelfs vrij nemen om je zomerbanden te vervangen door winterbanden. En als je dat bij de merkdealer van je elektrische auto doet, is dat verre van goedkoop.

Voordeliger én makkelijker is bandentaxi.nl. Dit bedrijf komt de bandenwissel van je elektrische auto binnen haar werkgebied namelijk uitvoeren waar en wanneer jij dat wilt. Dus terwijl jij op de sportclub lekker aan het sporten bent, of misschien terwijl je een gesprek met een klant voert. Je hebt er geen omkijken naar. Terwijl jij jouw ding doet, wordt jouw elektrische auto voorzien van zuinige en efficiënte winterbanden. En je zomerbanden? Die slaan we desgewenst gewoon voor je op banden met “Brandstofverbruik: A” voor de zomerbanden met de grootste zuinigheid.

Selecteer de banden en maak gelijk een afspraak om deze door onze mobiele werkplaats onder je elektrische auto (van alle merken) te monteren..

Je elektrische auto nóg milieuvriendelijker maken?  Banden elektrische auto

Langzaam maar zeker is het Nederlands autopark aan het verduurzamen. De opmars van de elektrische auto is een goede stap richting duurzame mobiliteit. Elektrische auto’s zijn schoner, want brandstofvrij. En nog een voordeel: elektrisch rijden is een stuk goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Het maakt niet uit wat de zuinigheid van een fossiele auto is, de elektrische auto rijdt een stuk voordeliger.

Toch kun je, ook met je elektrische auto, nog extra bezuinigen op de kosten van je gereden kilometers. Want net zoals een fossiele auto verder rijdt op de juiste banden, zo kan ook een elektrische auto profiteren van de zuinigheid van de juiste zomerbanden. Door banden met een hogere zuinigheid te laten monteren kun je de actieradius van je elektrische auto verhogen. Anders gezegd, met zuinige banden haal je  meer kilometers uit één acculading.

Wanneer je geen tijd hebt om naar de garage te gaan, of geen zin hebt, kun je gebruik maken van bandentaxi.nl. Hier kun je in een paar klikken de zomerbanden selecteren die het hoogst scoren op zuinigheid en gelijk een afspraak maken om deze banden te laten monteren op je elektrische auto. Dat doen we op locatie (in de regio Ridderkerk, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Zwijndrecht, Rotterdam), dus je hoeft er zelfs je plannen niet op af te stemmen.

Wij komen naar jouw gewenste locatie. Dat betekent dat jij gewoon lekker door kunt werken, terwijl onze gespecialiseerde bandenmonteurs jouw auto voorzien van de meest efficiënte zomerbanden. Je hebt er geen omkijken naar, maar kunt deze zomer wel veilig, comfortabel én zuinig rijden.

De beste zomerbanden 225/45r17 vind je bij Bandentaxi

’s Zomers rijd je het beste op zomerbanden. Zodra de temperatuur hoger is dan 7 graden Celsius zijn zomerbanden bewezen veiliger op de weg dan winterbanden. Neem daarom even de tijd om na te denken over welke zomerbanden (225/45r17) voor jou het meest geschikt zijn. Verder lezen “De beste zomerbanden 225/45r17 vind je bij Bandentaxi”

205/55r16 zomerbanden meest verkochte band

Veilig op weg met de juiste zomerbanden

Veilig thuiskomen begint met veilige banden. Hoewel sommige mensen weinig aandacht aan hun banden besteden, is het gebruik van zomer- en winterbanden zeer aan te bevelen. Zomerbanden en winterbanden zijn verschillend in hun samenstelling, waardoor ze betere rij-eigenschappen vertonen in “hun” seizoen.

Zomerband 205/55r16 meest verkochte zomerband

Zomerbanden met de bandenmaat 205/55r16 zijn de meest verkochte bandenmaat. Dit formaat zomerbanden wordt zowel gemonteerd onder middenklasse auto’s als bij grotere auto’s. Dus of u nu rijdt in een Volkswagen Golf, een Peugeot 308 of een Audi A4 of BWM-3, met zomerbanden 205/55r16 zit u altijd relaxt achter het stuur.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de zomerband in Nederland ook in de winter vaak goed bruikbaar. Zolang de temperatuur hoger is dan 7 graden Celsius, is de wegligging met 205/55r16 zomerbanden beter dan die van winterbanden. Bij temperaturen boven de 15 graden Celsius is een zomerband zelfs beter dan een all season band.

Als je veel kilometers op de snelweg aflegt,  zijn zomerbanden 205/55r16 ook beter dan andere banden, door de andere samenstelling en het profiel van zomerbanden slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden. Ook leveren zomerband bij warmere temperaturen meer grip en een kortere remweg dan winterbanden of all season banden.

Verder lezen “205/55r16 zomerbanden meest verkochte band”

255/55r16 all season banden

Zon of regen, storm of sneeuw – met all season banden kom je veilig thuis

Is het u ook wel eens opgevallen dat heel Nederland in de file lijkt te staan als het regent of sneeuwt? Bij mooi weer en droog wegdek rijdt iedereen lekker door, maar bij nat wegdek of gladheid op de weg loopt alles vast. Dat komt doordat veel automobilisten weten dat de wegligging van hun banden onder die condities een stuk minder is. Daarom nemen ze hun snelheid terug. Er zijn ook automobilisten die hun kunnen overschatten, wat leidt tot een hoger aantal ongelukken dan normaal. En dus (nóg) meer fileleed. Verder lezen “255/55r16 all season banden”