Annulering-, retour- en montagebeleid

Annuleringsbeleid

 1. U kunt gratis annuleren op dezelfde dag van bestelling. U dient hiervoor een mail of whatsapp te sturen.
 2. Annuleert u +24u voor de montagedag, dan  brengen wij u €15 per band in rekening.
 3. Annuleert u op de montagedag zelf voordat wij op locatie of onderweg zijn? Dan brengen wij u €15,- per band in rekening.
 4. Zijn wij op locatie en de bandenmaat blijkt verkeerd te zijn, doordat u verkeerd hebt besteld? Dan brengen wij €65,- (excl eventuele toeslag van uw woonplaats) in rekening.
 5. Op de montagedag zelf bent u niet thuis of wij kunnen de montage niet uitvoeren, omdat de slotbout ontbreekt, de velg niet van uw auto gedemonteerd kan worden, een scheur in de velg zit, en/of uw losse velg past niet op uw auto, dan brengen wij €40,- (excl eventuele toeslag van uw woonplaats) in rekening. Punt 4 kan eventueel extra bij komen als je ook banden bij ons hebt besteld die geannuleerd moet worden.

De bovenstaande kosten dienen direct voldaan te worden.

Retourbeleid

U heeft het recht banden te laten onderzoeken, gekocht bij Bandentaxi, indien u van mening bent dat deze technisch gezien niet in orde zijn. Claims kunnen tot 1 maanden na factuurdatum worden ingediend. Indien een claim wordt toegewezen zullen wij voor het onderzoek geen kosten in rekening brengen en de betreffende band(en) crediteren. Wanneer na onderzoek blijkt dat u een band onterecht als claim bij ons heeft aangemeld, dan zullen wij hiervoor €25,- onderzoekskosten per band in rekening brengen.  Als de claim is afgewezen en u wilt de banden terug ontvangen zullen hiervoor opnieuw verzendkosten worden gerekend.

Claims voor banden met een profiel dat voor meer dan 10% is afgesleten, zullen niet in behandeling worden genomen. Houdt u hier rekening mee als u de banden wilt aanmelden als claim.

Montagebeleid

Wij werken uitsluiten met gerenomeerde merken machines uit Europa. De machines worden periodiek nagekeken en gecalibreerd. Echter kan het voorkomen dat dit niet voldoende is omdat wij op locatie werken en de omgevingsomstandigheden invloed heeft op onze machines voornamelijk de balanceermachine.
Mocht u na montage vreemde dingen constateren dan kunt u dit binnen 1 maand schriftelijk bij ons melden, wij zullen onder garantie de oorzaak proberen te achterhalen. Garantie gebeurt ALTIJD op afspraak in ons werkplaats te Barendrecht. In Barendrecht hebben we andere machines staan en er is geen invloed van de omgeving.

Claims voor montage waarbij de band meer dan 10% is afgesleten, zullen wij niet in behandeling meer nemen.

Wij geven GEEN garantie op het volgende:

 • Op nieuwe banden die u niet bij ons hebt aangeschaft, ondanks dat we montagepartner zijn van de betreffende onlinewinkel
 • Op gebruikte banden die u zelf meeneemt.
 • Als onze banden op een andere plek teruggezet moeten worden. Bijv achterbanden moeten worden vervangen en u wilt dat wij deze op de voorkant zetten. Dan krijgt u alleen garantie op de aangeschafte banden.
 • U bewust een andere bandenmaat kiest dan wat de autofabrikant voorschrijft.
 • Extreme scheuren aan de binnen e/o buitenzijde band.
 • Door een verkeerde uitlijning van de auto.
 • Band die u zelf lek hebt gereden.
 • Band die langszaam leegloopt oomdat de velg niet meer 100% in orde is.