De beste zomerbanden 225/45r17 vind je bij Bandentaxi

’s Zomers rijd je het beste op zomerbanden. Zodra de temperatuur hoger is dan 7 graden Celsius zijn zomerbanden bewezen veiliger op de weg dan winterbanden. Neem daarom even de tijd om na te denken over welke zomerbanden (225/45r17) voor jou het meest geschikt zijn.

Wat maakt zomerbanden anders dan winterbanden?

Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden, waardoor je veel meer grip op de weg hebt. Dat is fijn bij gladheid, maar heeft als nadeel dat de winterband door de extra inkepingen minder oppervlakte in contact is met de weg, waardoor je juist minder vast op de weg ligt. Bovendien slijten winterbanden bij hogere temperaturen sneller, waardoor je ze vaker moet vernieuwen. Het is dus veiliger én goedkoper om met de banden te rijden die bij het seizoen passen.

Welke zomerbanden 225/45r17?

De meeste mensen die zomerbanden met maat 225/45r17 nodig hebben, brengen eerst een bezoek aan Google. Dit levert ruim 97 duizend resultaten op. Het is makkelijk om in dat enorme aantal aanbieders de weg een beetje kwijt te raken. Sommige mensen kiezen dan maar de goedkoopste band. Hoewel dit wel te begrijpen valt, is dit niet altijd de beste keuze.

Bij Bandentaxi.nl zeggen we altijd dat veiligheid en rijcomfort het belangrijkste is. Ook blijkt dat sommige banden zorgen voor een veel hoger brandstofverbruik dan andere banden. Als jij zomerbanden zoekt met maat 225/45r17 die veilig en comfortabel rijden en ook nog vriendelijk zijn voor je benzinemeter, raden we je de volgende zomerbanden aan van topmerken Continental en Bridgestone.

De volgende merken / modellen maken vaak gebruik van dit formaat:

  • Volkswagen Golf
  • Skoda Octavia
  • Seat Leon
  • Nissan

Continental 225/45r17 zomerbanden

Continental houdt zich al met rubber bezig sinds het bedrijf in 1871 werd opgericht in Duitsland. Als je op zoek bent naar 225/45r17 zomerbanden van een oerdegelijke Duitse kwaliteit is Continental een van de merken die we je zeker zouden aanbevelen.

Continental legt veel nadruk op veiligheid op de weg. De veiligste zomerbanden van dit merk zijn de zomerbanden Continental Premium 6FR XL 225/45r17. Deze is verkrijgbaar als 94Y en als 91V. Deze band haalt de hoogst mogelijke veiligheidsscore en heeft een gemiddeld effect op je brandstofverbruik.

Een alternatief is de Continental Zomerband Eco6 XL. Hoewel deze band iets minder goed scoort qua wegligging (Score: B) heeft deze een positief effect op je brandstofverbruik. Met deze band heb je een wegligging die behoort tot de beste van zijn klasse en ben je bij het tankstation ook nog eens een stuk minder kwijt.

Bridgestone 225/45r17 zomerbanden

Het Japanse merk Bridgestone heeft sinds de oprichting in 1931 een robuuste reputatie opgebouwd als maker van kwaliteitsbanden.

Van Bridgestone zijn tientallen verschillende zomerbanden verkrijgbaar in de maat 225/45r17. Bijna alle banden van dit merk (op één uitzondering na) halen de beste scores (A of B) qua rijveiligheid. Het grote verschil bij dit merk zit hem in het brandstofverbruik.

De beste mix tussen veiligheid, brandstofverbruik en aankoopprijs bij Bridgestone is naar onze mening de Bridgestone T005 225/45R17 91Y. Deze zomerband heeft het meeste grip op het wegdek bij natte weersomstandigheden en verlaagt je brandstofverbruik vergeleken met de meeste andere banden van verschillende aanbieders.

De beste zomerband voor elke automobilist

Zowel Bridgestone als Continental maken zomerbanden (225/45r16) van topkwaliteit waarmee je het veilig op weg kunt. Welke band voor jou het beste is, is afhankelijk van wat je belangrijk vindt. Bij Bandentaxi.nl geloven we dat zomerbanden  op de eerste plaats veilig moeten zijn.

De genoemde zomerbanden van Bridgestone en Continental voldoen absoluut aan de veiligheidseisen. Dat ze ook nog eens gunstig zijn wat betreft brandstofverbruik maakt deze banden extra aantrekkelijk. En bij Bandentaxi.nl koop je deze zomerbanden 225/45r17 voor de laagst mogelijke prijs.

Woon of werk je in de regio Rotterdam, Barendrecht, Rhoon, Ridderkerk en Poortugaal? Dan kunnen we de banden bij jou op locatie komen monteren. Het kopen van veilige en betrouwbare zomerbanden  is nog nooit zo makkelijk geweest!

De beste zomerbanden 225/45r17 vind je bij Bandentaxi

Je zou ook interesse kunnen hebben in