205/55r16 zomerbanden meest verkochte band

Veilig op weg met de juiste zomerbanden

Veilig thuiskomen begint met veilige banden. Hoewel sommige mensen weinig aandacht aan hun banden besteden, is het gebruik van zomer- en winterbanden zeer aan te bevelen. Zomerbanden en winterbanden zijn verschillend in hun samenstelling, waardoor ze betere rij-eigenschappen vertonen in “hun” seizoen.

Zomerband 205/55r16 meest verkochte zomerband

Zomerbanden met de bandenmaat 205/55r16 zijn de meest verkochte bandenmaat. Dit formaat zomerbanden wordt zowel gemonteerd onder middenklasse auto’s als bij grotere auto’s. Dus of u nu rijdt in een Volkswagen Golf, een Peugeot 308 of een Audi A4 of BWM-3, met zomerbanden 205/55r16 zit u altijd relaxt achter het stuur.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de zomerband in Nederland ook in de winter vaak goed bruikbaar. Zolang de temperatuur hoger is dan 7 graden Celsius, is de wegligging met 205/55r16 zomerbanden beter dan die van winterbanden. Bij temperaturen boven de 15 graden Celsius is een zomerband zelfs beter dan een all season band.

Als je veel kilometers op de snelweg aflegt,  zijn zomerbanden 205/55r16 ook beter dan andere banden, door de andere samenstelling en het profiel van zomerbanden slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden. Ook leveren zomerband bij warmere temperaturen meer grip en een kortere remweg dan winterbanden of all season banden.

Een specialist is beter dan een generalist

In Nederland kiezen veel automobilisten voor all season banden. In ons land zijn de seizoenen immers een stuk minder extreem dan in bijvoorbeeld Duitsland of Zwitserland. Toch is het slim om zomerbanden en winterbanden te gebruiken. De zomerbanden (205/55r16) zijn immers perfect afgestemd op de warmere maanden, terwijl de winterbanden bij koelere temperaturen het beste uit de verf komen. De all season banden doen het onder alle weersomstandigheden naar behoren, maar ontberen nét dat kleine beetje extra.

Daarom adviseren we u in de maanden april tot en met september op zomerbanden te rijden en de maanden oktober tot en met maart op winterbanden. Brancheorganisatie VACO geeft een makkelijk te onthouden advies: als de zomertijd ingaat is het tijd voor zomerbanden.

Zomerbanden waar en wanneer het u uitkomt

Wilt u kwalitatief goede en veilige zomerbanden (205/55r16) voor uw middenklasse of grotere auto, maar vindt u het lastig om een afspraak in te plannen met de garage voor het wisselen van de banden? En woont u in de omgeving van Rotterdam, Barendrecht, Rhoon, Ridderkerk of Poortugaal? Dan is de Bandentaxi de oplossing voor u.

Bij Bandentaxi.nl vindt u een uitgebreide selectie zomerbanden formaat 205/55r16 van verschillende merken, zoals Bridgestone, Firemax, Dunlop, Michelin en Goodyear.. Om het kiezen te vereenvoudigen, kunt u uw zomerbanden (formaat 205/55r16) filteren op wegligging, brandstofverbruik en geluidsvolume.

Wanneer u de banden heeft besteld, komen we deze op de door u gewenste locatie leveren én installeren. U hoeft dus geen afspraak te maken met de garage en het is niet nodig uw hele dagschema om te gooien voor de bandenwissel. U hoeft niet naar de garage, met de Bandentaxi komt de garage naar u!

Ook als u al eigen banden heeft is Bandentaxi u graag van dienst. We monteren uw eigen 205/55r16 zomerbanden graag voor u.

Vaste lage bandenprijs

Als het over uw auto gaat, ziet u waarschijnlijk niet te wachten op onaangename verrassingen. Bandentaxi streeft naar de best mogelijke prijs/kwaliteitverhouding. Daarom hebben alle zomerbanden (205/55r16) altijd een vaste, lage prijs. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent: veilige en betaalbare zomerbanden.

Betaling altijd achteraf

Helaas zijn er op het internet ook minder betrouwbare partijen actief. Daarom vraagt bandentaxi u nooit om een aanbetaling of betaling vooraf. We komen op het door u aangegeven moment en op de door u gewenste plek uw banden verwisselen. De betaling doet u heel makkelijk achteraf, op basis van een factuur.

205/55r16 zomerbanden meest verkochte band

Je zou ook interesse kunnen hebben in