Elektrische auto nóg milieuvriendelijker met de juiste winterbanden

Met het toenemend milieubewustzijn kijken we anders naar auto’s. Behalve goede looks, rijcomfort en een goede veiligheid op de weg, vinden we het ook belangrijk dat onze auto duurzaam is. Langzaam maar zeker verliest de aloude benzine- of dieselauto terrein en wordt de elektrische auto steeds populairder. Logisch, want elektriciteit kan groene worden opgewekt en is stukken beter dan fossiele brandstoffen.

Bestuurders van een elektrische auto zijn dus goed bezig. Toch is er, ook met een elektrische auto, nog meer winst te behalen. Niet elke automobilist beseft hoe groot de impact van de banden is op de milieuvriendelijkheid van de auto. De juiste winterbanden kunnen een enorm verschil maken in het aantal kilometers dat je kunt rijden. Dat geldt voor fossiele voertuigen, maar net zo goed voor elektrische auto’s. De zuinigheid van de winterbanden kan de actieradius van je elektrische auto sterk vergroten. Dat betekent dat je verder komt en minder vaak de auto hoeft op te laden.

Maar ja, die bandenwissel. Dat is altijd zo’n gedoe. Je moet een afspraak maken met de garage en vaak zelfs vrij nemen om je zomerbanden te vervangen door winterbanden. En als je dat bij de merkdealer van je elektrische auto doet, is dat verre van goedkoop.

Voordeliger én makkelijker is bandentaxi.nl. Dit bedrijf komt de bandenwissel van je elektrische auto binnen haar werkgebied namelijk uitvoeren waar en wanneer jij dat wilt. Dus terwijl jij op de sportclub lekker aan het sporten bent, of misschien terwijl je een gesprek met een klant voert. Je hebt er geen omkijken naar. Terwijl jij jouw ding doet, wordt jouw elektrische auto voorzien van zuinige en efficiënte winterbanden. En je zomerbanden? Die slaan we desgewenst gewoon voor je op banden met “Brandstofverbruik: A” voor de zomerbanden met de grootste zuinigheid.

Selecteer de banden en maak gelijk een afspraak om deze door onze mobiele werkplaats onder je elektrische auto (van alle merken) te monteren..

Elektrische auto nóg milieuvriendelijker met de juiste winterbanden

Je zou ook interesse kunnen hebben in