Winterbanden

Winterbanden kopen? Het is de beste investering om veilig de weg op te gaan, als de temperaturen buiten beginnen te zakken. En zijn de huidige banden voor de wintermaanden versleten of heeft u daar niet eerder gebruik van gemaakt? Wij zorgen er met de goedkope winterbanden voor dat u daar een lage prijs voor betaalt. Het is de makkelijkste en goedkoopste manier om ze aan te schaffen, omdat wij de kosten ook zelf laag houden. 

Uiteraard heeft u met de winterbanden de keuze uit het grootste assortiment, van alle merken waar u naar op zoek bent. Dus zoekt u naar Hankook, Dunlop, Pirelli, Michelin of Goodyear? Net als de banden van Bridgestone en Continental hebben we ze waarschijnlijk in het depot liggen. Daar liggen meer dan 100.000 banden, waarmee we ervoor zorgen dat de modellen altijd snel op voorraad zijn. Zo zorgen we ervoor dat we de auto daar snel van kunnen voorzien, zodat u weer veilig de weg op kunt als de temperaturen beginnen te halen. 

Banden in alle maten

De banden zijn er in alle maten, zodat u eenvoudig de banden bestelt waar u naar op zoek bent. Gaat het bijvoorbeeld om banden in de maat 195 55 r16 of in 205 55 r16? Het zijn twee populaire maten, waarvoor we de banden natuurlijk snel beschikbaar hebben.

Het gaat om 3 verschillende afmetingen, die samen de bandenmaat bepalen:

 • Breedte
  De breedte van de band is het meest duidelijk, omdat dit staan voor de breedte van het loopvlak. Ga voor of achter de auto staan en kijk naar de banden, als die recht naar u toe staan. Het gaat om de breedte die u ziet. Bredere banden horen bij zwaardere en snellere auto’s, om die meer grip te kunnen bieden. 
 • Hoogte
  De hoogte van de band staat voor het deel tussen de velg en de buitenkant van de band. We meten de ‘wang’ van de band, in plaats van de totale hoogte. Als de velgen kleiner zijn in vergelijking tot de band zal de hoogtemaat groter zijn.
 • Diameter
  De diameter van de band staat voor de maat van de velg. Bij grotere velgen moeten de banden een grotere ‘opening’ hebben, gezien vanaf de zijkant.

De drie afmetingen staan op de band zelf aangegeven. Dus heeft u al (winter)banden om de auto zitten? Kijk wat daar op staat of maak een foto voor onze specialisten. Ze kijken dan graag met u mee, om aan te geven welke bandenmaat u nodig heeft. 

Hoge kwaliteit voor de laagste prijs

We zorgen er met onze goedkope winterbanden voor dat u ondertussen kunt rekenen op niets minder dan de beste kwaliteit. Dus gaat u voor een van de A-merken, voor de goedkopere B-merken of voor de budget C-merken? In al die gevallen kunt u rekenen op rubber van goede, zeer goede of zelfs uitstekende kwaliteit.

Het garandeert veilig weggedrag, bijvoorbeeld dankzij de goede grip van het rubber. Dit zorgt ervoor dat u zonder problemen weg kunt rijden en goed kunt remmen als dat nodig is. 

En bent u benieuwd hoe u de beste banden kiest, door op meer te letten dan alleen de prijs? We zetten een paar eigenschappen voor u op een rij:

 • Brandstofverbruik
  De beste banden hebben een relatief laag brandstofverbruik. Houd er wel rekening mee dat een winterbanden altijd wat meer brandstof verbruikt. Dat heeft te maken met de betere grip door het zachtere rubber. Dit leidt tot meer weerstand op de weg, waardoor het verbruik iets hoger zal zijn. 
 • Regen en neerslag
  De winterbanden moeten natuurlijk goed bestand zijn tegen regen en neerslag. Het is een van de belangrijkste eigenschappen, dus let daar goed op. Het is een goed idee om goedkope winterbanden te kopen, mits ze bestand zijn tegen het slechte weer waar u in dit seizoen mee te maken kunt krijgen. 
 • Geluidsniveau
  Wilt u ontspannen rijden? De winterbanden maken over het algemeen wat meer geluid dan zomerbanden. Dat heeft te maken met de grotere rolweerstand van het rubber. Kijk goed naar het geluidsniveau, omdat de A-merken en B-merken soms beter scoren dan de C-merken. 

Winterbanden en de montage op locatie

Heeft u de winterbanden gevonden en bestelt u die online? In Barendrecht en omgeving kunnen we die gewoon op locatie komen monteren. Dat voorkomt dat u met de auto naar ons toe moet komen, op het moment dat u toe bent aan andere banden.

Wij komen in plaats daarvan naar u toe, om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Dat doen we in Barendrecht en omgeving, natuurlijk op basis van scherpe tarieven. Dus wilt u liever niet te veel betalen en wel rijden op nieuwe banden voor de winter? Wij zorgen ervoor dat u voldoende grip heeft, om veilig de weg op te gaan.

Winterbanden kopen

De beste winterbanden kopen en daarvoor bovendien de laagste prijs betalen? Wij helpen u op weg, vanuit het brede aanbod dat er online beschikbaar is. Bekijk de banden van A-merken en van de B- en C-merken. Maak op die manier een goede keuze, aan de hand van de bandenmaat die u nodig heeft voor de auto die u rijdt.

En bestelt u meteen online? Wij gaan ermee aan de slag. Dat betekent dat u de goedkope winterbanden zo snel mogelijk om de auto heeft zitten. U kunt de banden bij ons laten bezorgen, waarna we naar u toe komen om de montage te doen. Dit doen we netjes op locatie, waardoor het niet nodig is om daarvoor naar ons toe te komen. 

Vragen over winterbanden of hulp nodig bij de juiste keuze? Bel ons op telefoonnummer 06 147 99 741 (ook WhatsApp), stuur een e-mail naar info@bandentaxi.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.

Bestel winterbanden voordelig online in onze webshop…