Zomerbanden

Zomerbanden zijn het beste geschikt voor de periode april tot en met september. Over het algemeen liggen de temperaturen dan boven de 7 °C en dat is perfect voor het gebruik van zomerbanden. Zomerbanden hebben een andere samenstelling van rubber en lamellen dan winterbanden, hierdoor is het ook onverstandig om op winterbanden in de zomer te rijden. Het rubber van de zomerbanden blijft harder tijdens warme temperaturen en hierdoor heb je meer grip en de kortste remweg, ook als het regent bij deze warmere temperaturen.

Profieldiepte van zomerbanden

Het wettelijk vastgestelde minimum van profieldiepte ligt op 1.6 mm, maar zodra uw banden een profieldiepte hebben die minder is dan 2mm is het aan te raden om nieuwe zomerbanden te kopen. Bij nieuwe zomerbanden is de profieldiepte namelijk zelfs 8mm, door gebruik slijt het profiel in de loop der tijd en wordt grip op de weg steeds minder. Denk hierbij aan een langere remweg en de kans op aquaplanning wordt vergroot. Ook al hoopt iedereen op zo min mogelijk regen, in Nederland is het weer helaas nogal wisselvallig en kunnen er ook in de zomer grote plassen op de wegen ontstaan.

Zomerbanden wisselen, hoe en wanneer?

Voor veel mensen is het onduidelijk wanneer nu precies de winterbanden mogen ingewisseld worden voor de zomerbanden. Vaak is het overdag al lekker warm, terwijl het ’s ochtends als je de deur uit gaat nog rondom het vriespunt kan zijn. Een richtlijn van branchevereniging VACO hiervoor is zodra de zomertijd ingaat het ook tijd wordt om een afspraak te maken om de banden te wisselen. Bij de Bandentaxi  kun je dit precies zo inplannen wanneer het jou uitkomt. De Bandentaxi komt bij jou langs op locatie en op het gewenste tijdstip, zelfs in het weekend en ’s avonds is mogelijk. Wij komen bij jou langs met de nieuwe zomerbanden, indien je deze bij ons heb besteld. Heb je zelf nog zomerbanden, dan zullen wij die voor jou monteren en uitbalanceren. Onze monteurs komen langs met onze bus, dit is een compleet mobiele werkplaats. Dus of er nu stroom aanwezig is of niet, wij kunnen de bandenwissel zo voor je uitvoeren en je ontvangt pas achteraf de factuur om de betaling in orde te maken.

Bestel zomerbanden in onze webshop….