Remblokken of remschijven vervangen aan de voorkant

Remblokken vervangen of de remschijven vervangen aan de voorkant van de auto? Belangrijk om op tijd te (laten) doen, zodat u veilig de weg op kunt. Met remmen die goed werken, zonder dat ze piepen of andere problemen vertonen. En zonder dat u daar veel voor hoeft te betalen, dankzij onze voordelige service.

Zowel de remblokken als de remschijven behoren tot de belangrijke onderdelen van de auto. Om af te kunnen remmen, ook met grote kracht als een (nood)situatie daarom vraagt. U moet er niet aan denken dat de remmen weigeren op het moment dat u die het hardst nodig heeft.

Wat zijn remblokken? En remschijven?

Wilt u de remblokken vervangen, de remschijven vervangen, of weet u niet goed wat er precies aan de hand is? Het is belangrijk om de beide delen van de remmen goed uit elkaar te houden:

   Wat zijn remblokken?
Remblokken worden tegen de remschijven aangedrukt, op het moment dat u probeert te remmen. De wrijving die er ontstaat tussen de blokken en de schijven, zorgt ervoor dat de auto afremt en uiteindelijk tot stilstand zal komen.

   Wat zijn remschijven?
De schijven remmen de auto af, op het moment dat de blokken er tegenaan worden gedrukt. De remmende werking ontstaat door de hoofdremcilinder, waarin zich een zuiger verplaatst. Die oefent druk uit op de remvloeistof in de remleidingen. De druk in de wielremcilinder zorgt ervoor dat de schijven en blokken de auto tot stilstand brengen.

Tip: zoals u merkt is het een technisch onderdeel, waarin vloeistoffen, zuigers en cilinders een belangrijke rol spelen. Niet iets waar veel mensen zelf alles van afweten. Het is daarom verstandig om de blokken en schijven door een specialist te laten vervangen. Het garandeert een goede werking en voorkomt onzorgvuldigheid.

Wat kan er aan de hand zijn?

Benieuwd wanneer het tijd is om de remblokken of de remschijven te vervangen? Er kunnen meerdere dingen aan de hand zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om versleten remblokken, net als om een lek in de remleiding. En is er iets anders aan de hand met bijvoorbeeld de remschijven? Ook dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Tip: laat u de remschijven vervangen? Het is verstandig om ook meteen de remblokken na te laten kijken. Het is een relatief voordelig onderdeel, waardoor het vaak de moeite waard is om ze tegelijk te laten vervangen.

Problemen met de remmen kunt u op verschillende manieren herkennen. Piepen de remmen als u vaart probeert te minderen? Het is verstandig om de remschijven en remblokken na te kijken. Dat is eenvoudig als de auto staat op lichtmetalen velgen, omdat u er gewoon doorheen kunt kijken. Controleer of de remblokken en schijven nog in goede staat zijn. En staat de auto op stalen velgen? Het is lastiger om de remmen te beoordelen. Zet de auto op een krik en haal het wiel eraf, om na te gaan hoe de remmen eruit zien.

Vervangen aan de voorkant

De remmen aan de voorkant van de auto krijgen het meest te verduren. Het is daarom belangrijk om die goed in de gaten te houden, om er zeker van te zijn dat u op een veilige manier kunt blijven rijden.

We zijn als Bandentaxi gespecialiseerd in het vervangen van zowel de remschijven als de remblokken aan de voorkant. Bovendien kunnen we controleren of die nog in goede staat zijn, ook op het moment dat we de banden wisselen. En blijkt dat het tijd is om de remmen te vervangen of loopt u de komende tijd een risico? We laten zien wat er aan de hand is, om op die manier te voorkomen dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.

Remblokken of remschijven vervangen

Wilt u de remblokken laten vervangen of twijfelt u over de huidige staat van de remschijven? In de beide gevallen is het verstandig om dit door een professional na te laten kijken. Bovendien kunt u de situatie zelf goed in de gaten houden en zorgen voor eventueel onderhoud.

Het is belangrijk om de remmen tijdig te laten controleren. En merkt u trillingen of piepen de remmen als u vaart probeert te minderen? Het zijn tekenen aan de wand dat er iets aan de hand is met de remmen. Bovendien kunnen de remschijven krom getrokken zijn, iets dat bijvoorbeeld gebeurt door temperatuurwisselingen.

Tip: nieuwe remschijven (en remblokken) laten monteren? Als u die heeft laten vervangen is het belangrijk om de eerste 100 kilometer voorzichtig te remmen. U kunt ze op die manier ‘inremmen’, iets dat de levensduur en het behoud van de kwaliteit ten goede zal komen.

We adviseren u graag over de mogelijkheden en zorgen er natuurlijk voor dat we de remschijven en remblokken vervangen als de auto daar aan toe is. Eventueel samen met het vervangen of wisselen van de banden, om u daarmee op een voordelige manier van dienst te zijn.

Remblokken of remschijven vervangen aan de voorkant of meer weten over onze autobanden, montage en balanceren op locatie in Barendrecht en omgeving? Bel ons op telefoonnummer 06 147 99 741 (ook WhatsApp), stuur een e-mail naar info@bandentaxi.nl of gebruik ons online contactformulier. We horen graag van u.